Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Contact | Autentificare
 
HOME DESPRE STEPS PARTENERI ACHIZITII CONTACT
RO | EN
Stiri si comunicate: STEPS - Examen de antreprenoriat

STEPS - Examen de antreprenoriat
Data: 13 martie, 2012

Sâmbătă, 24 martie a.c. va avea loc, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare ale țării, examenul de absolvire a celei de a doua serii de cursuri de antreprenoriat STEPS. Orașele în care urmează să fie organizată sesiunea de examene sunt:București, Iași, Călărași, Constanța, Craiova, Tg. Mureș, Cluj-Napoca Reșița

Examenul constă în proba scrisă (test grilă conținând noțiuni generale de afaceri predate de către lectorii STEPS pe parcursul celor șase săptămâni de curs) și susținerea propriului plan de afaceri, schițat și mai apoi realizat pe perioada cursurilor, împreună cu lectorii și consultanții din program. Prestația absolvenților va fi apreciată și notată de comisii constituite în toate orașele mai sus menționate, comisii din care vor face parte reprezentanții locali ai Consiliului Național de Formare Profesională a Adulților, consultanți în afaceri și experți din cadrul echipei de proiect STEPS.

Examenul de absolvire a cursurilor de antreprenoriat STEPS este componentă a proiectului „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin transfer transnațional de bune practici și formare profesională a întreprinzătorilor din România“. Rezultat al parteneriatului dintre Institutul Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje (IRECSON) și compania britanică de consultanță MSK Global Training, proiectul urmărește stimularea inițiativei private, bazate pe bune practici, în rândul populației active - persoane care doresc să înceapă o activitate independentă sau să inițieze o afacere, indiferent de statutul lor actual (angajați, șomeri, studenți), precum și întreprinzători privați care urmăresc să își îmbunătățească competențele antreprenoriale și manageriale.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Valoarea totală a proiectului este de 19.184.569 lei, din care 16.445.668 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European.

Conținutul acestui site este proprietatea Institutului Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje-IRECSON și este protejat de legea copyright-ului și alte legi privind protecția proprietății intelectuale. Este interzisă copierea, descărcarea, printarea, publicarea, afișarea, procesarea, distribuirea, transferarea, traducerea, adăugarea, actualizarea, compilarea, adaptarea sau transformarea în orice formă a conținutului site-ului fără obținerea prealabilă a acordului scris din partea IRECSON.