Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Contact | Autentificare
 
HOME DESPRE STEPS PARTENERI ACHIZITII CONTACT
RO | EN
Cum am devenit antreprenor:: Nu poți spune altora cum se fac afaceri, dacă tu însuți nu ai pus pe picioare cel puțin o afacere viabilă

Nu poți spune altora cum se fac afaceri, dacă tu însuți nu ai pus pe picioare cel puțin o afacere viabilă
Cristi Neamtu - L&C Consulting, Hunedoara

În alegerea pe care am facut-o, aceea de a avea propriul business, am fost și sunt motivat de nevoia de independență financiară și personală. Această independență mă lupt să o păstrez pentru a da frâu liber creativității. Un antreprenor vede oportunități de afaceri la orice pas, dar pentru ca acest lucru să se întâmple el trebuie să aibă o bază financiară solidă. În cazul meu, a devenit deja o obișnuință descoperirea și fructificarea diferitelor oportunități de business.
Acum lucrez în consultanță de management, iar propria mea experiență în antreprenoriat este extrem de utilă, pentru că nu poți spune altora cum se fac afaceri dacă tu însuți nu ai pus pe picioare cel puțin o afacere viabilă. Visul meu este să clădesc, împreună cu cei din jurul meu, o societate capitalistă bazată pe valori reale, pe meritocrație.

Prima tentativă de business, în anul I de facultate
La vârsta de 14 ani am avut norocul să reușesc la un liceu cu profil economic, unde am luat primul contact cu dreptul comercial, marketing și contabilitate. Am învățat ce înseamnă o societate comercială și mi-a plăcut. Apoi, când aveam 16 ani, în 1992, părinții mei au fondat o firmă de comerț cu amănuntul. M-a motivat acest lucru, la liceu eram foarte interesat de materiile de profil pentru că voiam să dezvolt firma familiei. Am citit literatură de specialitate, eram pasionat de revisa "Idei de afaceri", am toată colecția. Tot timpul aveam o dilemă, care este afacerea care mi se potriveste și care ar merge pe piață.
În anul I de facultate am avut prima tentativă de business: o seră de căpșuni. Am studiat piața și produsul, am intrat în contact cu specialiștii în cultura căpșunilor de la centrul de profil din Mărăcineni, am vrut să aflu care este soiul optim pentru cultura de seră. La data aceea nu existau căpșuni din import pe toată durata anului, ca acum și intenționam să intru pe piață cu oferte în afara sezonului culturilor de căpșuni tradiționale. Am încercat să fac rost de finanțare, dar erau alte vremuri, băncile nici nu m-au băgat în seamă, așa că am amânat temporar acest proiect. Nu însă și visul de a fi antreprenor.

Debut pe cont propriu în publicitate
În anul III, fascinat de marketing, am fondat, alături de alți doi colegi, o agenție de publicitate. Acesta a fost debutul meu propriu-zis, dar și primul eșec. Am făcut niște investiții destul de importante în sediu și aparatură, finanțatorii fiind părinții mei. Am încheiat contracte de colaborare cu agenții din București, am plătit primul meu curs de marketing și publicitate și am intrat pe piață. Am mers din ușă în ușă pe la toți potențialii clienți, circa 500 de magazine din oraș. Am stat de vorbă cu ei, am fost ascultați și felicitați, dar nu am încheiat niciun contract. După trei luni de eforturi, am constatat că estimasem greșit piața, că începusem un business fără a avea un plan de afaceri clar și că doar entuziasmul nu este suficient pentru a reuși. Piața trebuia formată, iar noi nu aveam capacitatea financiară necesară. Așa că ne-am asumat pierderile și am continuat cu facultatea.

Nu refuza nicio ofertă, oricât de neimportantă pare pe moment
În anul 2000, participând eu la o prezentare a unor ong-uri, cineva de acolo, care trebuia să conducă un centru de afaceri, mi-a spus că are nevoie de strategie de dezvoltare pe următorul an, dar nu se pricepe să o facă. M-a întrebat dacă îl pot face eu, am acceptat, am luat cărțile, am făcut treaba iar ei au fost foarte mulțumiți. Acela a fost primul meu angajament ca și consultant. Eram chiar în ultimul an de facultate. Am lucrat cu ei 4 ani de zile, am luat contact direct cu afacerile reale și am învățat că trebuie să fii activ și că trebuie să miști lucrurile, pentru că altfel nu vei ști niciodată ce se află dincolo de orice situație. Eu așa fac, pun lucrurile în mișcare, fără să mă gândesc că aș putea da greș. Iar dacă treburile nu merg, nu-i nimic, există mereu alte oportunități.

Lucrez cu cei mai buni specialiști, nu mă tem de concurență
Am intrat și în Clubul Oamenilor de Afaceri local, unde am devenit rapid vicepreședinte. Între timp părinții mei au închis firma, nu mai mergea micul comerț. Eu însă am continuat să am inițiativă, este în firea mea acest lucru, să încerc. Așa că am ajuns să inițiez programe de antreprenoriat și, încet, încet, a venit succesul și pe partea materială. Am construit încet, în timp, cu pasiune. Din 2004, odată cu conturarea ideii de aderare la Uniunea Europeană, am înființat și o asociație nonprofit specializată în consultanță și servicii pe piața muncii. Am câștigat întâi proiecte mici, apoi pe un program Phare pe resurse umane am obținut contracte importante. M-am specializat pe programe finanțate din fonduri europene, am învățat în permanență, asta fac și astăzi. Totul este dinamică: dacă nu evoluezi permanent, pierzi startul. Am reușit fără relații, fără bani, ci doar pentru că am apelat la cei mai buni specialiști, fără să mă tem că mi-ar putea face concurență.

Conținutul acestui site este proprietatea Institutului Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje-IRECSON și este protejat de legea copyright-ului și alte legi privind protecția proprietății intelectuale. Este interzisă copierea, descărcarea, printarea, publicarea, afișarea, procesarea, distribuirea, transferarea, traducerea, adăugarea, actualizarea, compilarea, adaptarea sau transformarea în orice formă a conținutului site-ului fără obținerea prealabilă a acordului scris din partea IRECSON.