Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Contact | Autentificare
 
HOME DESPRE STEPS PARTENERI ACHIZITII CONTACT
RO | EN
Home Antreprenoriat autohton cu ingrediente „made in UK”

Antreprenoriat autohton cu ingrediente „made in UK”

Formatorii britanici în domeniul afacerilor implicați în proiectul STEPS sunt antreprenori cu vastă experiență în înființarea și managementul companiilor.
 
Mark Arnold (foto), Managing Director MSK Global Training, partener al Institutului Român de Cercetări Economico – Sociale și Sondaje (IRECSON)  în proiectul „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin transfer transnațional de bune practici și formare profesională a întreprinzătorilor din România - STEPS“ a demarat propria afacere în domeniul consultanței într-un context extrem de modest din punct de vedere financiar, lăsând în urmă un post bun, într-o corporație britanică de renume.
 
Început modest, evoluție de succes
“Mi-am înființat propria afacere într-un apartament închiriat, abandonându-mi  locul de muncă într-o corporație și petrecând 6 luni de zile lucrând de acasă și încercând să găsesc clienți. Capitalul inițial a provenit din economiile la sânge pe care le-am făcut în ultimii mei doi ani ca angajat. Nu va ascund că am trăit foarte modest și că mi-am redus standardul de viață., dându-mi termen un an de zile pentru a reuși pe cont propriu în business. Și am reușit. Compania, MSK Global Trainig are filiale în toată lumea, iar clienții noștri sunt de top.”
 
Motivația
Sunt antreprenor pentru că sunt optimist, îmi place libertatea de a lua decizii, îmi place să creez. M-a atras ideea de a crea ceva din nimic.
Îmi place libertatea profesională, pentru că am văzut în familia mea efectul lipsei de stabilitate profesională. Am văzut oameni care au muncit din greu 20 de ani într-o companie și au fost concediați peste noapte, doar pentru că firma la care lucrau s-a decis brusc să închidă o filială. Consider că acest tip de destin profesional nu este o opțiune pentru mine. Pe de altă parte, îmi place să creez companii care să funcționeze după reguli diferite față de vechea școală de afaceri.
 
Rețeta succesului
“ Nu exista o regula anume pentru a deveni antreprenor de succes. Există persoane cu mulți bani și relații, care s-au descurcat foarte bine în afaceri, dar sunt și exemple de oameni care au început cu foarte puține resurse și au reușit. În opinia mea, sunt alți factori, mult mai importanți. În primul rând munca, efortul susținut. Foarte puțini dintre oamenii de succes pe care îi cunosc au avut și noroc, au descoperit nișe de piață noi sau au venit cu oferte deosebite și, printr-un efort modest,  au dat lovitura.  Acestea sunt excepții. Reușita vine în primul rând din muncă, foarte multă muncă. 99% dintre antreprenori sunt foarte dedicați activității pe care o desfășoară și muncesc susținut, constant.
 În al doilea rând, este absolut necesară existența unui plan de afaceri clar. Nu trebuie să fie un plan complex, dar trebuie să existe o voință de fier în a-l urma. În al treilea,  rând, trebuie să atragi în afacerea ta cei mai buni profesioniști de pe piață, să nu intri nicio clipă în concurență cu proprii tăi specialiști și să acorzi credit deplin prestației lor profesionale.  Nu în ultimul rând, să fii pregătit să ai și eșecuri, nu doar reușite.”
 
Participarea la STEPS
„Ceea ce îmi place la acest program  este că pregătește antreprenori de la zero, că insistă pe transferul cunoștințelor de bază pentru reușita în afaceri.. Nu trebuie să fii expert în a conduce o afacere ci trebuie să înțelegi contabilitatea. Să înțelegi că pentru a aduce mai mulți bani în firmă trebuie să ai noțiuni financiare elementare. Trebuie, totodată, să ai cunoștințe superficiale de dreptul afacerilor, sau, altfel spus, să știi câte puțin din fiecare. Toate acestea și multe altele le poți dobândi frecventând cursuri gratuite de weekend, ținute de lectori profesioniști, ei înșiși oameni de afaceri. Contribuția noastră, a MSK Global la acest program constă în pregătirea celor ce weekend de weekend vă ghidează primii pași în antreprenoriat.”
 
 

Conținutul acestui site este proprietatea Institutului Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje-IRECSON și este protejat de legea copyright-ului și alte legi privind protecția proprietății intelectuale. Este interzisă copierea, descărcarea, printarea, publicarea, afișarea, procesarea, distribuirea, transferarea, traducerea, adăugarea, actualizarea, compilarea, adaptarea sau transformarea în orice formă a conținutului site-ului fără obținerea prealabilă a acordului scris din partea IRECSON.